Challenge Axel 25-02-2012 <<Terug

De eerste challenge van 2012 werd gereden op het mooie GAF terrein in Axel. Omdat dit een avond challenge was, moest ieder team 2 proeven in het licht rijden en dan na de pauze de overige 3 proeven in het donker. Onze eerste proef was proef 3, deze lag ongeveer in het midden van het terrein en dit was in mijn ogen ook meteen de moeilijkste proef. Niet vanwege de modder oid, maar gewoon omdat parcour  het erg krap uitgezet was. We starten op deze proef ook als eerste team en er was nog niet gereden, meteen achter de eerste bult lag er een gat met opgedroogde klei. Op het oog geen probleem, maar eenmaal met je wielen erin bleek het toch vetter als verwacht en dat is ook meteen een vd verraderlijke dingen die je in Axel tegen kan komen. Met een keer opnieuw aanhalen kwamen we er wel door en direct moesten we de neus haaks linksom een bult op lieren, daarna een stukje waar je schuin naar rechts hing. Daar hebben we iets te laat de toplier gebruikt en het eerste paaltje geraakt. Daarna omlaag en scherp naar recht, ook hier moesten we weer de toplier gebruiken om voorbij een paaltje te geraken. Verderop schuin door een paar sporen en tegelijk ook schuin omhoog het spoor uit uiteraard ook hier weer strak tussen de paaltjes door. Hier moesten we de voor lier gebruiken om niet zijdelings tegen de paaltjes te schuiven. Op het eind was het finish poortje erg krap uitgezet en ook hier weer met de lier uit de proef om niet teveel te schuiven. Alles bij elkaar hebben we op deze proef alle punten behaald, maar wel 3 paaltjes geraakt (9 strafpunten), we hebben over deze proef 24,28min gedaan.

De toom was gezet en we waren weer met de neus op de feiten gedrukt dat schoonheidfoutjes zoals het raken van paaltjes enz verder tot een minimum beperkt moesten worden.
Daarna door naar onze 2e proef, dat was proef 5 helemaal rechtsachter op het terrein. Een mooie proef met een paar listige stukken waar je veel punten kon verliezen. Het was een soort zigzag parcour waar je iedere keer ongeveer 180 graden moest draaien en dan iedere keer omhoog en omlaag. Op een stuk moest je omhoog rijden dan weer bijna 180 graden linksom en omlaag, maar daar moest je wel met je toplier je wagen boven houden en zorgen dat je geen paaltje of boom aan de binnenbocht raakte. Verderop moest er nog over een omgevallen boomstam gereden worden, voor sommige teams ook reden om opzij te schuiven en paaltjes kapot te rijden. Nog een steenachtig heuveltje schuin oversteken en aan de andere kant steil omlaag en zorgen dat je niet tegen een boompje aan gleed want daar zat het lint aanvast en telt dus als een paaltje raken. Deze proef hadden we foutloos gereden, dus alle punten en geen strafpunten en binnen 15:44 minuut.

Tijd voor de pauze, gelukkig waren we vrij vroeg en de grote drukte voor bij de frietkraam. Deze is op iedere challenge aanwezig en staat garant voor een goed verzorgde maaltijd/lunch. Wordt in ieder geval door mij wel gewaardeerd. J

Na de pauze was het ondertussen zo goed als donker geworden, en konden we verder met onze 3e proef. Dit was 2 deze lag iets voor het midden van het terrein en bevatten enkele flinke moddersporen en een modderbak. Na het te voet verkennen van de proef, om een beeld te krijgen van de routen en de knelpunten, konden we beginnen. Was weer even wennen om in het donker te rijden, en gelukkig vielen alle moddersporen en bakken erg mee qua diepte. Ook hier reden we moeiteloos overal doorheen en hoefde nergens te lieren, alleen goed op de paaltjes en lintjes letten tijdens het bochten werk. Er was in deze proef wel een keuze mogelijkheid voor een makkelijk stuk met 2 punten en een (kennelijk) moeilijk stuk met 10 punten. We gaan uiteraard altijd voor de punten en hadden dus het moeilijke stuk gekozen, dit was eigenlijk vrij makkelijk alleen zorgen dat je geen paaltjes raakt. Hier na konden we na een paar keer steken haaks linksaf om de proef uit te rijden. Hier hebben we ook alle punten en geen strafpunten gehaald en dit binnen 7:16 minuut.

Daarna door naar proef 1 onze 4e proef dus, deze lag helemaal vooraan bij de ingang van het terrein. Bestond vooral uit losse ondergrond, veel sturen, hoge korte bultjes en schuine zijdelings hellingen. Net voor ons was er een team dat de proef niet binnen de tijd uitgereden had en iets voor het einde met lege accu’s de proef moest verlaten. Ook bij deze proef kon je erg veel punten verliezen door listig geplaatste paaltjes, die makkelijk geraakt konden worden als je niet oplette. Op deze proef hebben we ook alle punten gehaald en geen strafpunten gereden en dit alles binnen 5:02 minuten.

Onze 5e en laatste proef was proef 4, helemaal linksachter in het terrein. Deze bestond uit een grote bult los zand, en verderop een 180 graden bocht. Dan weer een lang recht stuk een bijna 180 graden bocht en over een bult met wat bomen erop en dan het spoor verder volgen en uit het spoor rechtsaf draaien tussen wat paaltjes door. Dan nog een bochtje en de proef uitrijden. Het ging perfect tot aan het bultje met de bomen erop, een boom met het lint eraan stond eigenlijk met de wortel in het rechtste spoor. Links stond er een paaltje strak langs het spoor. Langzaam de bult over ging niet, dan moest je lieren of je moest een aanloopje nemen en met gang de bult over en hopen dat het goed ging. Helaas konde we met een gangetje wel makkelijk de bult over, maar raakte de rechter band wel de boom en kregen we dus jammer genoeg nog 3 strafpunten, de rest vd proef ging weer feilloos. Deze laatste proef hadden we dus ook alle punten, maar wel met 3 strafpunten en de tijd die we er over gedaan hadden is 6:30 minuten.

Al met al hebben we het niet slecht gedaan, erg jammer van de geraakte paaltjes en dat is ook meteen waar we de volgende keer beter naar moeten kijken. We hebben van de 7 rijders in de soloklasse de 3e plaats behaald. Het zou mooi zijn als we in de loop van  het seizoen nog wat plaatsen kunnen stijgen, maar gezien de namen die op  de 1e en 2e plaats staan zal dat niet makkelijk zijn. Uiteraard gaan we de strijd wel aan en zullen we ze het vuur aan de schenen leggen………..

De eerst volgende challenge is op 22-04-2012 op de Landsard in Veldhoven, uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Omdat dit een avondchallenge en dus gedeeltelijk in het donker was zijn er maar weinig foto’s.

Klik hier om naar de website van de Champion challenge te gaan. 

<<Terug