Project Suzuki Samurai op Radflo Air Shocks


Deze Samurai komt op 4 x 16" Radflo Air Shocks te staan, 35” Simex banden op Toyota Landcruiser assen met voor en achter ARB’s erin.

De klant was zelf al begonnen met het maken van de reactiestangen en de montage van de assen. Vanwege tijdsgebrek, h
eeft de klant besloten om Custom Offroad de klus verder te laten afwerken.

Zo kwam de wagen binnen……..

Deze Samurai komt niet meer op de openbare weg en heeft dus ook geen kenteken meer, wat betekent dat er qua verbouwen geen regeltjes zijn waar nog aan voldaan moet worden. Blijf dit project volgen we zullen het regelmatig "verversen" met nieuwe foto's.

Nieuwe "custom made" dwarsbalk met de bevestigingen voor de reactiestangen, ook zit de versnellingsbak hierop gemonteerd en de tussenbak. Deze dwarsbalk is een eigen ontwikkeling.

Volledig ingeveerd, hebben we zoals verwacht de maximale flex.

De vooras blijft keurig in positie en de volledige ophanging kan vrij bewegen. Nu nog ruimte maken voor de Simex 35" banden....

Demontabele dwars verbinding tussen de airshock beugels over de motor heen.

.
Voor de 35” banden moet er flink ruimte gemaakt worden, daarvoor zijn de volledige voor en achterkant van de body verwijderd.

Hier komt iets moois en funtioneels voor in de plaats. Het begin daarvan is al te zien.De custom made achterzijde, met de speciale bevestiging van de Air Shocks, is aan het nieuwe frame bevestigd.

Aan de voorzijde is alles "vrij" gemaakt om de maximale flex te kunnen halen.Aan de voorzijde is een buizenframe gemaakt met lierbak voor de bevestiging van de Warn 8274 lier.
Tube Fenders aan de voorzijde zijn gereed. Project naderd zijn einde.

De verdere afwerking zal door de klant zelf gebeuren.

De Air Shocks nog afstellen en de beschermplaten voor de motorbescherming worden nog gemaakt.inmiddels is de auto door de klant verder afgemaakt. Wij hebben nog een aanpassing aan de achterzijde van het buizenframe gemaakt. De flex is formidabel. Kijk zelf maar eens...
  Op naar de rest........