Project Suzuki Samurai Metal Top

Deze Suzuki Samurai Metal Top zal de komende periode een hele metamorfose ondergaan.

Zo kwam hij binnen........


Bij dit project wordt de Samurai metaltop volledig opgeknapt en aangepast naar de wensen van de klant.

De body wordt ontdaan van alle roestige stukken en voorzien van nieuwe stukken.


Alle naden worden behandeld met een roestoplos/conserverings-middel, daarna komt er een epoxyprimer overheen. De body word daarna volledig opnieuw gespoten (kleur blijft nog even geheim).


De achterschermen worden groter uit geslepen en er worden nieuwe binnenschermen en spatbordverbreders gemaakt.

Ook de vloer is vervangen door traanplaat. De oude vloer was nauwelijks te hestellen en deze nieuwe kan er weer jaren tegen........De rolkooi is weer een stuk verder en volgt de contouren van de body wat wel zo fraai is. Alles is geschroefd aan het chassis, de sidebars en de achterbevestiging. Zo kan de gehele rolkooi altijd volledig van de auto worden gehaald.
De body is weer gemonteerd (voorlopig) om de rolkooi mooi passend te maken en er één geheel van te maken.

Om een sterk geheel te krijgen komen de buizen in en fraai gevormde circel op het dak bijeen.

Dit is de nieuwe custom made front tube clip (buizenfront).

Met daarin een mooie stevige tube grille met een SJ410 look.

De Front tube clip sluit netjes aan bij de externe rolkooi, zodat het een mooi geheel is.

Met de front tube clip en daarin de grille wordt het karakter en de uitstraling van de Suzuki SJ410 behouden.

.Met de front tube clip, de nieuwe spatbordjes en de grille wordt het één fraai geheel. De heldere koplampen geven de Samurai weer zijn eigen identiteit. De nieuwe (gewicht besparende) lierplaat en de voorbumper maken het geheel af.

De binnenschermen achter zijn nu afgewerkt met traanplaat.
De vulopening van de tank is keurig verplaatst naar de achterste ronding van de carrosserie. Geheel custom made met de originele vulopening en tankdop.
De verbouwing van deze Samurai Metaltop loopt nu op z’n eind. Er is nu nog de laatste hand gelegd aan de traanplaat binnenschermen voor, wat traanplaat binnenpanelen, het aluminium dashboard, de accubak enz. De demontabele rolkooi is er nu weer vanaf gehaald, en de body is schoongemaakt, verwijderd en weg gebracht om de onderste helft van binnen en buiten te laten stralen en scooperen. Zo heeft de body een zeer goede antiroest behandeling ondergaan en kan er weer tientallen jaren tegen.

Nu kan de body naar de spuiter, de rolkooi en alle andere buis- en traanplaat delen kunnen nu gestraald en gepoedercoat worden en dan kunnen we met de opbouw beginnen.De body is na het stralen en scooperen door de klant naar een spuiter gebracht, daar is hij zijdeglans zwart gespoten. Na terugkomst is de onderkant, wielkasten dorpels, schutbord en de volldige binnenkant voorzien van een mooie beschermende laag Hippoliner coating.

Deze laag zorgt er samen met de scoopeer laag voor dat deze body langdurig tegen roestvorming beschermd is. Door het volledige interieur van een goede laag Hippoliner te voorzien is het interieur zeer makkelijk schoon te spuiten na een dagje terrein rijden.

Ondertussen is het chassis voorzien van een grijze bodyschutz laag, in het begin is heeft het chassis al een Fertan behandeling gehad om roest om te zetten en te stoppen.

De klant heeft voor grijze bodyschutz gekozen om het chassis qua kleur straks mooi bij de assen en de rolkooi te laten passen.

Zie onze HippoLiner.
De body is weer op het chassis gemonteerd, met een polyurethaan bodymount kit in plaats van de oude uitgedroogde en versleten rubbers.

Alle custom made onderdelen zijn gestraald en zijn zilvergrijs of zwart gepoedercoat en zijn inmiddels weer grotendeels gemonteerd.

Aan het interieur zijn ook nog de nodige aanpassingen doorgevoerd.

Aan het interieur zijn ook nog de nodige aanpassingen doorgevoerd.
Omdat het interieur ook geheel custom made wordt, moest ook het originele dashboard eraan geloven. Op eerdere interieur foto’s was al te zien dat er een custom made aluminium dashboard in zou komen, maar daar zaten uitsparingen in de buiten hoeken voor een interne rolkooi.

Custom Offroad heeft nu eigen aluminium dashboarden waar deze uitsparingen niet in zitten zodat er geen vreemde onnodige gaten in het dasboard zitten. Het dashboard krijgt een functionele lay-out met alleen meters en schakelaars, dus geen bakjes en vakjes.

Het originele cockpitje is aangepast en voorzien van tellerplaten met blauwe letters, links daarvan zitten de schakelaars voor de ARB sperren en de lier. Rechts van het cockpitje zitten 4 digitale meters met blauwe verlichte letters, te weten: oliedruk, olie temperatuur, water temperatuur en accuspanning.

Daaronder zit een start knop met blauwe verlichting en daarnaast een rij schakelaars met blauwe veiligheidskapjes en uiteraard ook weer een blauw lampje.