Project Suzuki Samurai Metal "Monster to be"Allereerst is de lier verwijderd en hobbybob liersteun van het chassis af gesneden/geslepen. Daarvoor in de plaats is er een mooie stevige lierbumper in de plaats gekomen, vast geschroefd op de originele bouten. Het chassis is op die plaats wel verstevigd, om te voorkomen dat de bouten uit het chassis scheuren.

Op de bumperhoeken komen drie buizen bij elkaar en vormen daar een zeer stevig geheel.
Doordat de voorkant en de bumperhoeken schuin op lopen, word de inloophoek sterk vergroot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna zijn de rotte dorpels uitgeslepen. Er zat wel een overzet dorpel op gelast, maar daarachter rot alles gewoon door. Dus overzet dorpels zijn geen goede oplossing, rot plaatwerk dient volledig weggeslepen en vervangen te worden. Met goedkoop overzet plaatwerk worden de rotte plekken alleen maar verborgen en rotten vaak nog sneller verder als voorheen doordat het vocht wat er tussenkomt nauwelijk opdroogt.

Met deze Custom Offroad dorpels met vaste sidebars erop, zijn rotte en ingedeukte dorpels verleden tijd. Deze dorpels komen in plaats van de originele dorpels, zijn van dik staal en kunnen er dus ook tegen als je ermee op een boomwortel oid hangt. De sidebars beschermen je deuren tegen aanvaringen met bomen enz. Voordeel van deze sidebars is dat ze niet aan het chassis zitten, maar aan de heavy duty dorpel. Dit geeft extra bodemvrijheid waardoor je minder snel vast hangt. Met een bodylift gaat de sidebar ook mee omhoog en heb je geen groot gat tussen dorpel en sidebar. Verder bieden deze stevige dorpels met sidebars een perfect montage mogelijkheid voor een externe rolkooi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Verder is door Custom Offroad de originele tussenbak vervangen voor een 6.1 tussenbak met heavy duty tussenbaksteunen en polyurethaan bushings. Deze bushings vervangen de originele tussenbak rubbers en gaan nooit meer kapot. Met zo’n vertraagde tussenbak scheuren originele tussenbak rubbers vaak meerdere malen per jaar kapot.De klant wilde zorgeloos met 33” mudbanden kunnen rijden zonder zich druk te hoeven maken over brekende steekassen enz.

Daarom is er besloten om assen van een Nissan Patrol 3.3TD te gebruiken, nadat de klant deze aangeschaft had kon de verbouwing beginnen. Omdat de oude bladveren helemaal doorgezakt waren en geen echte vering meer bieden, worden deze assen meteen gemonteerd met nieuwe Trailmaster 3” lift bladveren en bij behorende Trailmaster Stage II schokbrekers.

De klant wou dit graag in combinatie met spoa (de bladveren bovenop de assen).
Er is ook meteen een stuurbekrachtiging gemonteerd, en omdat de bodylift niet meer nodig is wordt deze ook meteen verwijderd.


De rotte spatborden en body steunpunten zijn ook meteen opgeknapt inclusief andere spatbordverbreders.

Tegelijk met het opknappen van de bodypunten en de spatbordranden zijn ook de volledige wielkasten en vloer van de bak vervangen.
Dit omdat ook daar kleine rotte plekken in zaten, en het dan veel sneller, netter en uiteindelijk goedkoper is om meteen alles te vervangen.

Ook zijn aan de voorkant van de body op beide hoeken de roestige en rotte stukken uitgeslepen en vervangen door nieuw plaatwerk.
Nu de body weer volledig roestvrij is, is van binnen de volledige onderste helft met Hippoliner behandeld.

Hiermee worden alle naden opnieuw goed geseald en het plaatwerk ook goed beschermt waardoor het er weer jaren tegen kan.
De voorschermen waren ook volledig doorgerot achter de originele spatbord verbreders, daarom is er besloten om er ook meteen twee nieuwe voorschermen met binnenschermen te monteren.

Dan is ook meteen alle roest hersteld en kan deze body er weer jaren tegen. Samen met de nieuwe voorschermen zijn er ook mooi nieuwe black chrome angel eye’s koplampen gemonteerd die meer en mooier ligt geven als de oude koplampen met duplo lampen erin. Deze black chrome koplampen geven de auto als de body straks helemaal zwart is ook een donkere look mee, anders dan de normale chrome look die meer een lichtere uitstraling hebben.

De klant gaat de body zelf helemaal voorbereiden en zwart spuiten, dus al met al staat er straks een Samurai die naast een goede stevige aandrijflijn, met serieuze banden en juiste gearing (ook over de weg trekt de auto in alle versnellingen goed door), ook een goede roest en rot vrije body heeft die de eigenaar weer jaren zorgeloos terrein plezier kan geven.

En zoals iedere terreinwagen zal ook deze auto weer doorgroeien en zullen we hem hier vast nog wel eens terug zien voor het een of ander………… nieuwe plannen borrelen al weer in het achterhoofd van zijn baasje.

Inmiddels is Samurai ook voorzien van een custom tubular achterbumper met LED-Verlichting.

En de wagen is inmiddels gespoten.
Omdat er zich steeds meer uitdagingen voor doen tijdens het terrein rijden, en steeds meer zware terreinen worden bezocht was het nu tijd voor een rolkooi. Veiligheid boven alles uiteraard en met het oog op de bescherming vd opgeknapte body en het (op termijn) gebruik van een toplier, is er gekozen voor een externe rolkooi. Met een bescherming rondom de neus en koplampen.


De externe rolkooi is extra verstevigd door de montage van een kruis binnenin de wagen, die verbonden is door het dak met de externe rolkooi.


De kooi vindt degelijke montage punten op de stevige Phantom sidebars met koker dorpels en achter staat hij op sterke steunen die aan het chassis zijn bevestigd.

De bescherming vd neus en koplampen is op de lierbumper geschroefd en vormt zo een stevig geheel en geeft een goede bescherming.


../index.htm