Project Suzuki Samurai From Mild to Wild

Deze Suzuki Samurai Commercial heeft jaren zo rondgereden als bijna standaard samurai.

Zo kwam hij binnen........alleen nog veel smeriger.......

De Samurai is gestript de voorzijde, de deuren, de stoelen, enz.
Er moet plaats gemaakt worden voor de nieuwe ophanging (Air Shocks en/of Coil-overs) en de nieuwe Land Rover assen.Achterzijde is verwijderd en wordt volledig vervangen door een buizenframe. De chassisbalken worden ook nog verwijderd.


Vooras is verwijders samen met de bladveren.
Kokerbalk is uitgeslepen en vervangen door een stalenbalk met daarop de Sidebars.


Aan de achterzijde achter de stoelen is het nieuwe shutbord gemaakt. Het bestaande plaatwerk van de originele rolbeugel is ook dichtgemaakt. En er is een accu bak achter de bijrijders plaats gemaakt.
We zijn inmiddel begonnen aan de Rollbar en het buizenframe aan de achterzijde.
De Range Rover achteras is "schoon" gemaakt en de nieuwe "Cross-over" beugel voor het bovenste A-frame is geplaatst.


Het buizenframe aan de achterzijde wordt nu verder afgebouwd. En voorzien van een "top" lieroog voor de toplier. Achterzijde van het Chassis is ook verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe "Custom" ophanging en de Radflo Air Shocks.


Na de berekening voor de reactie stangen zijn deze gemaakt en gemonteerd.

De achteras ophanging is een 4-link systeem geworden. De flex van de achteras zonder airshocks is ongeveer 100cm, met airshocks zal dit uiteraard minder zijn want zo’n lange airshocks zijn er niet. Maar zo wordt de flex in ieder geval niet begrenst op het 4-link systeem. Het zou jammer zijn om niet de volledige veerweg van de airshock te kunnen gebruiken, omdat de reactiestangen dit zouden begrenzen.

Voorlopig komt de auto op 33” banden te staan, maar er is rekening gehouden met 36” banden. Dus de klant kan altijd overstappen op grotere banden zonder dat de wagen weer opnieuw aangepast moet worden. Met 36” banden kan nog steeds maximaal ingeveerd worden zonder dat de banden ergens tegenaan lopen.

Om de airshocks te kunnen monteren en volledig vrij te laten bewegen is alles “custom” gemaakt. Dit zou met het originele chassis zonder aanpassingen niet gaan.

Om de top/achterlier een stevige montage plaats te geven is er een soort brug over het (originele) chassis gemaakt. Hierop staat de lier en is ook weer het buizenframe gedeeltelijk bevestigd.

Omdat we uit eigen ervaring weten wat er allemaal aan uitrusting in een (challenge)wagen hoort te zitten, wordt met het ontwerp al rekening gehouden met diverse zaken zoals bv. kunststof rijplaten en een grondanker. Het is altijd beter om dit in het ontwerp mee te nemen als straks ergens iets “tegenaan te moeten plakken”.

De rolkooi is bovenaan verstevigd met zo genaamde “gussets”. De gaten die erin zitten geven uiteraard een kleine gewichtsbesparing, maar zijn er ook voor de “looks” en tevens kan de haak van het liertouw eraan bevestigd worden als het niet in gebruik is. Natuurlijk kan je de auto daar ook aan zekeren tijdens schuin hangen.

Het dashboard is inmiddels verwijderd om alle electro eens goed onder handen te nemen en om plaats te maken voor een “custom” dashboard.

Op naar de voorzijde....
Vooras "schoon" gemaakt en gepositioneerd onder auto om maximale bewegingsvrijheid voor de banden te krijgen. Reactie armen met "custom made" cross member gemonteerd. De auto krijgt nu een beetje een gezicht, zeker als straks de rolkooi wordt doorgezet in de voorste "tube fenders" en de nieuwe grill.
Flex heeft die genoeg.....
Aan de voorzijde zijn de tube fenders gemaakt en de grill.

De chasisbalken aan de voorzijde zijn verlengd voor de lierplaat en om de stuurbekrachtiging kwijt te kunnen.

Meer foto's volgen....