Project Samurai Rolkooi - sidebars PlusDeze Samurai wordt door Custom Offroad voorzien van de heavy duty dorpels met sidebars ter vervanging van de originele dorpels.

En er wordt een rolkooi gemaakt die gedeeltelijk extern en gedeeltelijk intern loopt. De eigenaar is niet echt gecharmeerd van een rolkooi die langs de body naar beneden loopt. Er is dus gekozen om de onderste helft binnen de body te laten lopen en de bovenste helft als externe rolkooi uit te voeren, dit om maximale bescherming tegen bomen enz te bieden en het gebruik van een toplier mogelijk te maken.

Daarnaast is er een buis bovenop de rand vd bak, waardoor ook de bak goed beschermd is mochten er bomen te dicht bij komen. Tevens biedt de rolkooi een stevige basis voor het centraal en hoger geplaatste reservewiel, in de toekomst zal er een andere achterbumper geplaatst worden waardoor de nummerplaat op de achterklep gemonteerd wordt. Het reservewiel is nu stevig geplaatst en zit niet in de weg voor de nummerplaat.

De rolkooi is klaar en geheel naar wens vd klant uitgevoerd. Zo is deze uitgebreid met diverse opties zoals montagepunten voor werklampen, en 4 puntsgordels. 2 Kleine beugeltjes direct achter de stoelen waar de bikinitop aan vast gemaakt kan worden, beugels waar de hi-jack in opgeborgen kan worden en een stevige steun voor het reservewiel.

In de toekomt komt de nummerplaat tussen de achterlampen op de klep en moest het reservewiel dus hoger geplaatst worden. Tevens zijn er diverse gussets aangebracht voor extra stijfheid en stevigheid vd rolkooi en ogen waar de haak vd lierkabel aan opgehangen kan worden als deze niet gebruikt wordt. Verder is er direct achter de stoelen, nog voor de rolbeugel vd B-stijl, een stevige montage plaats voor de middenlier, die als achterlier en als toplier gebruikt kan worden.

Door de slimme plaatsing vraagt deze lier geen extra ruimte in de laadbak, zit deze onder handbereik van de bestuurder en is laag geplaatst om een laag zwaartepunt te behouden.


De dwarsbuis boven de voorraam is iets verder naar voor geplaatst en biedt voldoende bescherming tegen takken ed voor de werklampen. Deze komen in de buitenhoeken onder deze dwars buis, maximaal beschermd dus.

Al met al een mooie stevige, slanke en relatief lichte rolkooi die maximale bescherming aan bestuurder, auto en uitrusting biedt. Op termijn zal de wagen nog een andere achterbumper krijgen met een fairlead voor de achterlier te kunnen gebruiken.


De heavy duty dorpels zijn voorzien van korte sterke sidebars, dit is gedaan om de bushwacker spatbordverbreders helemaal tot onder aan de dorpel door te laten lopen. De sidebars passen netjes tussen het voor en achter spatbord in.