Project Suzuki SJ413 Verhoging, Vering en Assen

De eigenaar van deze Suzuki SJ413 gaat hem in de komende tijd helemaal opknappen en opbouwen.

Custom Offroad heeft de vering en montage van de assen op zich genomen.

Omdat hij op grotere modderbanden wil gaan rijden is besloten om meteen te beginnen met Patrol assen te monteren. Dit in combinatie met 2” liftveren van Trailmaster en Stage II schokdempers van Trailmaster en SPOA.

Omdat bij een SJ413 de voorste bladveren te dicht bij elkaar staan, is er na demontage van de originele assen begonnen met het naar buiten plaatsen van de bladveer montage punten. Voor zijn nu ook bladveren geplaatst van een achteras, dit omdat hierdoor de vooras meteen 3,5cm naar voor geplaatst word en er dus meer ruimte is voor het sturen en veren met grotere banden. De voorste bladveer montage punten zijn daarom dus ook een stukje verder naar voor geplaatst als origineel.

De aandrijfassen zijn passend gemaakt op de Patrol flensen, voor zijn nieuwe langere remslangen gemonteerd en er is een stevige hoge stuurarm geplaatst, en een nieuwe langere stuurstang. Ook zijn de handremkabels vd Patrol achteras aangesloten op de originele handremhendel in de auto.

De klant gaat nu zelf verder met het opknappen vd body, als deze straks klaar is zullen er 33” of 35” modderbanden gemonteerd worden.